Erbjudanden

Ingen kan vara specialist på allt. Vi har valt att fokusera på det vi är bäst på – att förmedla hem i vår vackra trädgårdsstad. Vi kan hjälpa dig med det bästa av det mesta. När du säljer genom Ålstens Fastighetsbyrå ingår alltid vår rådgivning men också en hel del andra erbjudanden som du kan ha nytta av på direkten eller lite senare.

BOENDEKALKYL

När du säljer eller köper genom Ålstens fastighetsbyrå ingår alltid att vi gör en personlig boendekostnadskalkyl. Vi tittar tillsammans på dina ekonomiska förutsättningar och eventuell kapitalvinst. Kalkylen är ett bra instrument som gör det lättare att se hur du bäst strukturerar din ekonomi. På så vis kan du snabbt se om ekonomin tillåter dig att köpa alternativt sälja bostaden. Den utgör även ett underlag för eventuell finansieringen.

VÄRDERING

En viktig aspekt i förmedlingsprocessen är värdet på bostaden. Värderingen vi gör grundar sig först och främst på läget och just ditt hems unika karaktärer. Ytterligare faktorer är storlek, skick, standard och planlösning mm. I vår bedömning av marknadsvärdet tar vi hänsyn till helheten och jämför med alla de erfarenheter vi har från tidigare försäljningar i området – vår erfarenhet i över 35 år. Som kund kan du känna dig trygg med att vi inte kommer att lova mer än vi kan hålla.

STYLIST

När du ska sälja din bostad är det viktigt att första intrycket blir en positiv upplevelse. Man har bara ett första försök. Det är vi tillsammans som ska se till att köparens dröm uppfylls. Vi kan hjälpa dig att ordna ditt hem och din trädgård så att det utstrålar balans och harmoni. När du säljer genom Ålstens Fastighetsbyrå ingår om önskas en kostnadsfri rådgivning med en inredningsstylist. Du får förslag till åtgärder som kan lyfta helhetsintrycket av din bostad och det där lilla extra inför fotografering och visningen.

FOTOGRAF

Nästa steg är att vi bokar en tid med en av våra fotografer som kommer hem till dig och gör en professionell fotografering av bostaden, både invändigt och utvändigt. De fotografer vi använder har stor erfarenhet av yrket och är expert på hur man skall lyfta fram personligheten i just din bostad. Tillsammans gör vi ett urval av bilder som sedan redigeras grundligt. Allt för att visa ditt hem från den allra bästa sidan. I vissa fall kan en kortare film över bostaden lyfta fram objekt och dess unika egenskaper. Vi förstärker känslan för vårt Bromma med små flygfilmer över området.

STÄDNING

När du säljer din bostad genom Ålstens Fastighetsbyrå slipper du det tråkigaste. Vi ombesörjer koordinationen om önskas av flyttstädning av din bostad. Du slipper göra jobbet och vi överlämnar ansvaret till städfirman. Skönt och enkelt. Flyttstädningen utförs av kända städfirmor med gott renommé och som har stor erfarenhet av flyttstädningar.

FLYTTHJÄLP

När du säljer din bostad genom Ålstens Fastighetsbyrå hjälper vi till med att förmedla kontakten till flyttfirmor med gott renommé.

BANKLÅN

Det är en stor fördel att ha ett beviljat lånelöfte klart från banken redan när man börjar leta bostad. Vi på Ålstens Fastighetsbyrå har mångåriga samarbeten med flera ledande banker. Handelsbanken på Alviks torg erbjuder särskilt förmånliga villkor till våra kunder. De lämnar dessutom oftast lånebesked inom 24 timmar. Är du intresserad? Kontakta oss så förmedlar vi kontakten.

FÖRSÄKRING

Som säljare är du ansvarig för så kallade dolda fel i en fastighet i tio år efter att en affär har genomförts. Därför kan det vara fördelaktigt att ha ett skydd för de kostnader som kan uppstå. Prata med oss så berättar vi mer.

BYGGNADSVÅRD

Vi har kontakterna. Det är viktigt att bostaden är representativ. Små skavanker sätter ned värdet på din bostad och ger ett allmänt intryck av eftersatt underhåll. Därför är det viktigt att se över bostaden och reparera och justera smärre fel före försäljningen. Droppande kranar är ett exempel, tröga lådor, dörrar som gnisslar och fönster som inte går att stänga är andra exempel. Men kom ihåg – dölj aldrig skador med nya tapeter eller färg eller genom att ställa saker för.